ДСБ, една от трите партии в Демократична България, призова ГЕРБ да

...
ДСБ, една от трите партии в Демократична България, призова ГЕРБ да
Коментари Харесай

ДСБ призова ГЕРБ да върнат мандата, да се разкаят за 12-те години власт и да подкрепят кабинет на ПП

ДСБ, една от трите партии в " Демократична България ", призова ГЕРБ да поддържат " държавно управление на реформаторските сили с втория мандат на Продължаваме промяната ". Преди това ГЕРБ да се откажат от своя мандат и да поемат политическа виновност за своето ръководство, траяло повече от десетилетие.

На свое  заседание, извършено на 06.10. 2022 година, Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” разиска изборните резултати и създалата се след изборите политическа конюнктура в страната и взе следните решения:

 

Националното управление предлага на съдружните си сътрудници от КП „ Демократична България – обединяване ” да бъде взето общо решение на обединяването за безучастие в договаряния за сформиране на държавно управление с мандатоносител ГЕРБ-СДС.

 

Базово съображение за това предложение е, че КП „ Демократична България – обединяване ” беше основана като обединяване с съществена цел отстраняване на ГЕРБ от власт и възстановяване на парламентарната република, провеждане на промени осигуряващи върховенството на закона, дейно разходване и децентрализация на обществените финанси, противопоставяне и секване на съветското въздействие в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност.

 

Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на на изхода от политическата рецесия предлагаме КП „ ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ” да върнат първия мандат като жест на национална отговорност и поемането на политическата виновност за ръководството си в рамките на повече от десетилетие.

 

След това да поддържат основаването на държавно управление с втория мандат на Политическа партия „ Продължаваме  смяната ”.

 

Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” прави оценка политическата рецесия в страната като задълбочаваща се.

 

Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на постоянен кабинет. Тази обстановка, обаче не значи, че която и да е политическа мощ в страната може да употребява нови парламентарни избори като опасност.

 

Изборите са главен детайл от демократичния развой в страната и директно проявяване на главното конституционно право на българските жители – да избират и да бъдат избирани.

 

Настоящата позиция е изпратена до управлението на ЕНП, което също демонстрира угриженост за намиране на излаз от политическата рецесия.

 

Източник: Пресцентър на ДСБ
 Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР